PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

21. rész

Jézus annyira szerette a családját, hogy valami egészen hasonlót szeretett volna létrehozni, amikor maga köré gyűjtötte első tanítványait. Ezért megalapította az Egyházat, azt a lelki családot, amelyben, testvérként szeretjük egymást. És, amikor 50 évvel ezelőtt a világ püspökei összegyűltek Rómában azért, hogy közösen elmélkedjenek a keresztény közösségről, akkor azt írták le, hogy a család pontosan olyan, mint egy kis egyház.

21Kozosseg 1

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

20. rész 

 

Tényleg igaz az, hogy ha valaki jobban szereti apját és anyját Jézusnál, akkor az nem méltó Hozzá? Az evangéliumnak ezt a mondatát, amely bizony kicsit megdöbbent bennünket Ferenc pápa a következőképpen magyarázta. Az Isten iránti szeretetünk olyan nagy, hogy még az anyukánk és apukánk iránt táplált szeretetünknél is fontosabb. Aki szereti Jézust, az képessé válik arra, hogy a szüleit még szebben és még nagyobb szeretettel szeresse annál, mint ahogyan egyébként szereti őket.


20Evangelizacio 1

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

19. rész 

 

Ferenc pápa azt mondja, hogy az imádság az Isten iránti szeretetünk jele, mely az emberi szív mélyéről fakad. Az imádság eszköz arra, hogy elmondjuk Istennek, hogy szeretjük, hálásak vagyunk szeretetéért, amellyel védelmez, életben tart minket, és hálásak vagyunk azért is, hogy minden pillanatban velünk van.

 

19AzImadsag 1

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

18. rész 

 

Nézd Anyát és Apát! Mennyi időt és energiát fektetnek akár otthon a házimunkába, akár az irodában, a gyárakban, az üzemekben, vagy épp a földeken végzett munkájukba. Ezt nemcsak azért teszik, hogy eltartsák a családjukat. Elkötelezetten és fáradtságot nem kímélve dolgoznak, mert így tesznek a derék és tisztességes emberek, akik mindenkinek a javát a szívükön viselik. Ha az ember csupán a pénzre gondol, akkor azzal mindent elront. A munka is elviselhetetlen teherré válik számára.

18AMunka 1

[...]