Katolikus füzetsorozat családi ünnepeinkhez
A közös ima és a közös ünneplés összetartja a családokat

 

Advent 400  Karacsony 400  Ujev 400 
Nagybojt 400  anyakNapja 400  Punkosd 400 
SztIstvan 400  Mindenszentek 400  K12 SztMiklos 400 
K11 Keresztelo 400  K10 Hazassag 400  K9 Husvet 
K13 Farsang 400  Potfuzet borito 400   

 

A kiadványok beszerezhetők a Magyar Katolikus Családegyesület irodájában (1071 Bp., Városligeti fasor 45.), valamint megvásárolhatók a 12kosár honlapon.

 

 

Megjelent Családi Ünnepeink című 13 részes füzetsorozatunk 14. pótfüzete

Ez a füzet a Dublinban, 2018 augusztusában rendezendő Családok 9. Világtalálkozóját előkészítő katekétikai anyagok nyomán készült, részben az AMORIS: VÁLJUNK CSALÁDDÁ! című füzet felhasználásával.

Ferenc pápa Amoris Laetitia című apostoli buzdításában azt tanítja, hogy szoros kapcsolat van a szeretet és az öröm között: a szeretetből öröm fakad, az öröm pedig növeli a szeretetet. Amikor a család életében a jelentős eseményeket megünneplik, amikor egy-egy családtagot az életében bekövetkezett fordulat, lezárult életszakasz alkalmával felköszöntenek, amikor az ünnepnapokat együtt akarják megülni, mindig átélik az együttlét örömét, és megerősödik bennük az egymás iránt érzett szeretet.

A Családok 9. Világtalálkozójának jelmondata: „A család evangéliuma örömhír az egész világnak”. A füzet ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a családokban az evangélium öröme és a szeretet erősítsék egymást, hogy hogyan tudunk apró figyelmességekkel egymásnak örömet okozni, és hogy hogyan szolgálhatjuk a jövő generációjának boldog családi életét azzal, ha törekszünk az ökológiai egyensúlyok helyreállítására. A szeretetnek döntő szerepe van a családban és a házasságban. Növekedésének nincs határa, mert vele együtt növekszik a további növekedés képessége.   [...]

A füzetsorozatnak eddig már tizenkét száma jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, húsvét, házasság és a keresztelő, valamint Szent Miklós püspök ünnepét járják körül. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni.

Az új, farsangi füzet, - amely a kiadványsorozat záró darabja - elsősorban a családokat, családegyházakat szeretné segíteni a farsangi időszak örömteli, méltó ünneplésében, amelyet a füzetben található lelki gondolatokkal, a népszokások és néphagyományok felelevenítésével, családdal készített interjúval, versekkel, kreatív ötletekkel szeretnénk inspirálni. [...]

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottsága 2013 óta jelenteti meg a tizenhárom füzetből álló sorozatát. A sorozatnak eddig 12 száma jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, húsvét, a házasság, a keresztelő és Szent Miklós ünnepét járják körül. 

A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. Eszközt, segítséget szeretne adni a családok kezébe az évkör ünnepeinek méltó megünneplésére, a családon belüli kohézió erősítésére, a család és az ünnepek értékének megélésére, a családon belüli nemi szerepek ünnepek tükrében való értékelésére. 

 
 

Szent Miklós ünnepe

„Szent Miklós püspök ünnepén a legtöbb embert függetlenül attól, hogy hívő vagy hitetlen, a Télapóban hisz vagy Szent Miklósban, ilyenkor újra meg újra megszállja az ősi emberi jóság, és elkezd ajándékozni. Jó, hogy megmaradt ez az ünnepünk, örülnék annak, ha Mikulás ünnepe valóban Szent Miklós püspök ünnepe lenne, és az ajándékozás, amely az ő nevéhez, személyéhez kötődik, tovább élne Szent Miklós ünnepén túl is. Így kívánok szép Mikulás-estet minden családnak.”

[...]