FerencPapa

 

 

Ferenc pápa szereti a családokat

 

Ferenc pápa gyerekeknek és a családoknak szóló 22 részes katekézisét 2016. szeptemberétől tettük közzé.

 

Az egyes részek az alábbi táblázatból is, és a menüből is elérhetők.   A családoknak szóló részeket a gyerekek-katekézisek végénél is megtaláljuk.

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

22. rész

Ferenc pápa a családról szóló katekézisek befejező részében valamennyi férfihoz és nőhöz, keresztényhez és nem keresztényhez szólt. A pápa azt mondta, hogy úgy kell élnünk, mint egy összetartó nagycsaládnak; hogy képesek vagyunk szeretni egymást és kell is, hogy szeressük egymást, méghozzá úgy ahogyan egy házaspár, vagy a testvérek szeretik egymást.

22Vilag 1

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

21. rész

Jézus annyira szerette a családját, hogy valami egészen hasonlót szeretett volna létrehozni, amikor maga köré gyűjtötte első tanítványait. Ezért megalapította az Egyházat, azt a lelki családot, amelyben, testvérként szeretjük egymást. És, amikor 50 évvel ezelőtt a világ püspökei összegyűltek Rómában azért, hogy közösen elmélkedjenek a keresztény közösségről, akkor azt írták le, hogy a család pontosan olyan, mint egy kis egyház.

21Kozosseg 1

[...]

 PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

20. rész 

 

Tényleg igaz az, hogy ha valaki jobban szereti apját és anyját Jézusnál, akkor az nem méltó Hozzá? Az evangéliumnak ezt a mondatát, amely bizony kicsit megdöbbent bennünket Ferenc pápa a következőképpen magyarázta. Az Isten iránti szeretetünk olyan nagy, hogy még az anyukánk és apukánk iránt táplált szeretetünknél is fontosabb. Aki szereti Jézust, az képessé válik arra, hogy a szüleit még szebben és még nagyobb szeretettel szeresse annál, mint ahogyan egyébként szereti őket.


20Evangelizacio 1

[...]