PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

9. rész 

 

Tudjátok, hogy a pápa mit gondol arról a fiatal párról, akik a templomban házasodnak össze?
Azt gondolja róluk, hogy bátrak!

Annyira bíznak Isten irántuk és a többi ember iránti szeretetében, hogy ők is ugyanezzel a szeretettel akarják szeretni egymást. Azt mondja az egyik a másiknak: „Úgy akarlak szeretni, ahogyan Jézus szeret mindnyájunkat!” Bár törékenyek, fiatalok és talán tapasztalatlanok is, tudják, hogy szeretetüknek, szerelmüknek a titka az, hogy úgy szeressék egymást mint Jézus, vagyis hűséggel, örökre, odaajándékozva az életüket. Ez egy olyan nagy titok, amit meg kell valósítaniuk.
     9AHazassag1

 [...]

Az esküvő bizonyosan szimpatikus esemény lehetett Jézus számára, – emlékeztettet a pápa. Első csodáját ugyanis egy menyegzőn, lakodalmon vitte véghez, amely majdnem balul sült el. Jézussal együtt az Egyház, a társadalom és mindannyian arra kaptunk meghívást, hogy támogassuk és segítsük a házaspárokat közös életükben. Ez a segítség különösképpen akkor fontos, amikor problémákkal küzdenek, hiszen ilyenkor a gyerekek szenvednek a legjobban. Minden nap bízzuk szüleinket, az ő, egymás iránti szeretetüket és a családunkat Jézusra!

9AHazassag2
„Az irány így örökre ki van jelölve, ez pedig a szeretet iránya: szeressük egymást úgy, ahogyan Isten szeret, örökre.”

„Kedves testvéreim! Ne féljünk meghívni Jézust a lakodalomba, ne féljünk meghívni otthonunkba, hogy velünk legyen és őrizze családunkat. Ne féljünk meghívni Máriát, az ő Édesanyját sem!”

 

Forrás:  ©Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)
Fordítás: Móger-Rassay Virág / Magyar Katolikus Családegyesület

 

 

PapaCimer

Ferenc pápa katekézise családoknak

9.1 Ne féljünk meghívni Jézust az otthonunkba!...

9.2 A keresztény házasok is részesei az Egyház szeretetmissziójának!...