Főtisztelendő Atyák, kedves Testvérek!

Ferenc Pápa az Amoris Laetitia-ban írja: A II. Vatikáni Zsinat felhívta a figyelmet a pozitív és okos szexuális nevelés szükségességére, amely életkoruknak megfelelően fokozatosan éri el a gyermekeket és serdülőket, figyelembe véve a pszichológia, a pedagógia és a didaktika tudományos eredményeit. Vajon neveléssel foglalkozó intézményeink elfogadták-e ezt a kihívást? Nem könnyű a szexuális nevelést megszervezni egy olyan korban, amikor banalizálják és el akarják szegényíteni a szexualitást. Csakis a szeretetre és a kölcsönös önátadásra nevelés keretében lenne szabad megvalósítanunk ezt a nevelést, hogy a szexualitás nyelvezetét ne kiábrándítóan elsilányítottnak, hanem megvilágítottnak lássuk. A szexuális ösztön kiművelhető a szilárd önismeret és a biztos önuralom birtokában, ezek ugyanis segítenek az örömben és a szeretetben való találkozás értékes képességének felszínre hozatalában. (l. AL 280)

A Laikusok, Élet és Család Dikasztériuma külső szakértők bevonásával megkezdte a Fiatalok érzelmi és szexuális nevelése címmel egy nevelési anyag kidolgozását. Jelenleg folyik az anyag széleskörű értékelése és véleményezése, a tökéletesítési javaslatok összegyűjtése és kiértékelése. Ebben a munkában az MKPK Családbizottságának megbízásából vesz részt dr. Janka Ferenc atya, főiskolai tanár, veszprémi gk. parochus.     [...]

Soron következő családpasztorációs papi találkozónkon, 2018. április 12-én, csütörtökön a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPI, 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.) meghallgatjuk Dr. Janka Ferenc ismertetését a nevelési anyagról és néhány hazai nevelő bemutatóját saját nevelési programjáról. A találkozó végén pedig összefoglaljuk javaslatainkat és teendőinket.

Jelentkezés 2018. április 4-ig lehetséges az alábbi három mód egyikén:
- az internetes jelentkezési lapon, vagy
- e-mail-ben a letölthető jelentkezési lap visszaküldésével. Cím: katcsal~katolikus.hu - de ~ helyére @-t írjunk az emailcímbe!, vagy
- postán a Meghívóhoz csatolt jelentkezési lap visszaküldésével. Cím: MKPK Családbizottsága, 1071 Budapest, Városligeti fasor 45.

Regisztrációs díjként 3 500 Ft/fő hozzájárulást kérünk.

A találkozóra szeretettel hívlak mindnyájatokat.

Bíró László                   
tábori püspök                 
a MKPK Családbizottságának elnöke