PapaCimer

 

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

1. rész 

 

Tudod, hogy Jézus idejében mekkora volt Názáret? Hát, bizony alig volt nagyobbacska egy focipályánál. Egy egészen apró, ismeretlen falucska volt. Jézus mégis Názáretet választotta lakhelyéül, ahol közel harminc évig élt édesanyjával, Máriával és nevelőapjával, Józseffel.

1Szentcsalad
Ferenc pápa a családoknak szóló katekézis sorozatát azzal kezdte, hogy Názáretről, arról a faluról beszélt, ahol a legszentebb és legszebb történet vette kezdetét; Jézus családjának története.
Názáretben, – magyarázta a pápa – nem történtek különös vagy csodálatos események. Egészen egyszerűen az történt, hogy egy gondoskodó anyuka és egy igaz lelkű apuka minden nap szerették egymást, és életükbe fogadtak, majd szeretettel nevelgettek egy kisfiút. Ez a kisfiú, Jézus, ahogy lassan-lassan cseperedett, nagyobbacska lett azt kezdte keresni, hogy Isten mire hívja őt? Hogy mi az ő hivatása?
Názáret befogadott és védelmezett egy családot: ez a világon a legegyszerűbb és legfontosabb dolog.   [...]

 1EnCsaladom

"Jézus családban született meg, pedig eljöhetett volna látványos módon is, akár egy harcos, vagy akár egy császár. De nem így tett! Egy család fiaként jött el közénk".

"Ahogy Mária és József tették, úgy bármely keresztény család befogadhatja Jézust. Befogadhatja, hogy meghallgassa, beszéljen Vele, vigyázzon rá, védelmezze, együtt növekedjen Vele, és így jobbá tegye a világot".

Forrás:  Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)
Fordítás: Móger-Rassay Virág / Magyar Katolikus Családegyesület

 

 

 PapaCimer

Ferenc pápa katekézise családoknak

1.1 A család megőriz bennünket...