PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

15. rész 

Amikor egy kisgyerek, egy édesanya vagy egy édesapa meghal, az valami szörnyű dolog. Olyan nagy fájdalom, hogy szinte megbénít bennünket. Elhagyottnak, magányosnak érezzük magunkat, és azt kérdezzük: „Hol van az Anyukám? Miért nem látom? Mikor jön vissza?”. Van olyan, aki odáig jut, hogy Istent hibáztatja. Ferenc pápa megérti, hogy miért reagálunk így, és azt mondja, hogy ne féljünk sírni szeretteink elvesztésekor! Ahogyan Jézus is sírt barátja, Lázár halála miatt.
   

15Halal 1

[...]

Az utolsó szó azonban nem ezé a szörnyű sötétségé, nem ezé a mindent elnyelő szakadéké. Jézus meghalt és feltámadt a halálból. A Húsvét fénnyel világítja be a halál sötétségét, és Jézus feltámadásával a halál végérvényesen vereséget szenvedett.

A szeretet és a remény erősebb minden fájdalomnál és minden rossznál. Ezt különösen is kiemelte beszédében a pápa és arra hívott meg bennünket, hogy legyünk Jézus „cinkostársai”! Vagyis minden nap tegyünk úgy, ahogyan Jézus tett: szeressünk, reméljünk és vigasztaljunk.

 

15Halal 2


  
 
Az Úr egyszer s mindenkorra legyőzte a halált.
 
Szeretteink nem tűntek el a semmi sötétjében: a remény biztosít minket, hogy ők Isten jóságos és hatalmas tenyerén vannak. A szeretet erősebb a halálnál.
 
Minden eltávozott szerettünket visszaadja nekünk az Úr, találkozni fogunk és együtt leszünk majd ismét velük. Ez a remény nem csal meg!

 

 

Forrás:  ©Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)
Fordítás: Móger-Rassay Virág / Magyar Katolikus Családegyesület

 

 

PapaCimer        Ferenc pápa katekézise családoknak

                                                                             15.1 rész

 

Minden eltávozott szerettünket visszaadja nekünk az Úr!...