PapaiCimer

Ferenc pápa katekézise gyerekeknek

7. rész 

 

Végre elérkezett a pillanat, hogy Ferenc pápa a kisgyerekekről is beszélt!
És tudjátok, hogy mit mondott?
Azt mondta, hogy fontosak vagytok! Fontos a példátok, mert megbíztok anyukátokban és apukátokban, és egy szikrányi félelem sincs bennetek amiatt, hogy szüleitek gondoskodására szorultok. A pápának nagyon tetszik, hogy bizalommal tekintetek a világra; az hogy egyszerűen elmondjátok azt, amit gondoltok; az, hogy tudtok mosolyogni és sírni, (a pápa szerint ugyanis a felnőttek már nem képesek erre); az hogy elfogadjátok a gyengéd a szeretetet és ti is gyengéd szeretettel fordultok másokhoz.     


        7kisgyermek1


Pontosan azért, mert a kicsinyek értékes ajándék az egész emberiség számára, Ferenc pápa igen kemény szavakkal szólt azokhoz, akik eltaszítják, sorsukra hagyják a gyerekeket, azokhoz, akik a gyerekektől megtagadják az ételt, az otthon melegét és az iskolába járás lehetőségét. (Valahányszor nincs kedvetek iskolába menni, mindig emlékezzetek azokra a gyerekekre, akik nem tanulhatnak és játszhatnak a barátaikkal.) A pápa azt mondja, hogy, milyen szomorú és szürke az a társadalom, amelyből hiányoznak a gyerekek!       [...]

 

7kisgyermek2

 

Istennek nem okoz nehézséget, hogy megértesse magát a gyermekekkel, a gyermekek pedig probléma nélkül megértik Istent.

Minden kirekesztett, elhagyott gyermek, aki koldulva él az utcán, és szükségmegoldásokra van utalva, iskola és orvosi ellátás nélkül, minden ilyen gyermek egy-egy Istenhez felszálló kiáltás.

A mennyei Atya egyetlen ilyen gyermekről sem feledkezik meg! Egyetlen könnycseppjük sem hull a semmibe!

 

 

Forrás:  ©Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)
Fordítás: Móger-Rassay Virág / Magyar Katolikus Családegyesület

 

 

PapaCimer

Ferenc pápa katekézise családoknak

7.1 A gyermekek megtaníthatnak minket újból sírni és nevetni...

7.2 Mit mondhatnak rólunk Istennek a gyermekek angyalai?...